Om Kulturskolen

Kulturskolen er Vejle kommunes laboratorium for eksperimenterende scenekunst og kultur MED og AF børn og unge.

Kulturskolen dyrker dit talent og giver børn og unge i Vejle Kommune mellem 0 og 25 år mulighed for at tage del i kunstneriske processer. Her er fokus på modige, ambitiøse og innovative eksperimenter med drama og teater, billedkunst, film og forfatterværksted. Kulturskolen søger at skabe en kreativ ramme for leg og læring, hvor nysgerrighed og kreativitet er i fokus. Herigennem skabes grobund for fællesskab, fordybelse, refleksion og talentudvikling. Vi ser vigtigheden af at anvende, udvikle og ikke mindst udfordre børns kreative og innovative evner.

Kulturskolen stiller et professionelt scenerum (Xeneriet) til rådighed for lokale forestillinger og skolekomedier, og arrangerer teaterfaglige workshops for børn, unge og voksne.

Skoler og institutioner kan booke Xeneriet til indkøbte forestillinger, og give børn og unge en oplevelse af at gå i teatret – og ikke i ”gymnastiksalen”.

Gennem undervisningen bliver børn og unge udfordret af professionelle kunstnere, og får mulighed for at tage del i skabende kunstneriske processer.

Kulturskolen danner de fysiske rammer og stiller faciliteter, vejledning og rådgivning til rådighed for alle interesserede – primært børn og unge.

Kulturskolen udbyder undervisning i følgende fag: